..:::Forum columbofil:::..

---->>>Un forum dedicat tuturor crescatorilor de porumbei<<<----
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  MembriMembri  ConectareConectare  


https://www.facebook.com/pages/Mobila-second-hand-din-germania/307509572718945
MOBILA SECOND HAND ADUS DIN GERMANIA

Distribuiți | 
 

 Porumbei mai buni pentru oameni obisnuiti

In jos 
AutorMesaj
Cosminn
membru aur
membru aur
avatar

masculin
Numarul mesajelor : 185
Varsta : 24
Localitate : Otelu-Rosu Caras-Severin
Hobbiuri : Volley,Porumbei,
Data de inscriere : 03/01/2008

MesajSubiect: Porumbei mai buni pentru oameni obisnuiti   6th Septembrie 2008, 18:56

Uneori oamenii se întreabă ce lucruri sunt mai importante în sportul columbofil pentru a fi un concurent de succes. Aici ei compară următoarele criterii:
- rolul columbofilului;
- rolul unei voliere bune;
- rolul hrănirii și tratamentelor;
- rolul porumbeilor.
Unii oameni spun: calitatea păsărilor este cel mai important lucru care te face concurent de succes, urmează voliera și în sfârșit columbofilul.
Alții spun: o volieră bună este 50% răspunzătoare pentru succese, calitatea păsărilor 20 % și tot așa. Eu cred că rolul columbofilului este cel mai important.
Campionii “au sportul între degete” așa cum spun olandezii. Ceea ce vor ei să spună este că unii oameni au simțuri bine pentru porumbei, alții oricum niciodată nu vor învăța, în ciuda bunelor lor intenții.
De ce cred că rolul columbofilului este cel mai important?
Un bun columbofil fiți sigur că are o volieră bună;
Un bun columbofil veți vedea, este cel care ia păsări bune;
Un bun columbofil este cel care știe cum să umble cu păsările, el are lucrurile sub control.
Voliera sau porumbeii oricum nu au nimic sub control.
Voliera nu poate vedea dacă este populată de păsări bune.
Porumbeii nu sunt capabili să facă climatul din volieră mai bun.
Columbofilul poate să facă toate aceste lucruri totuși….
Când un columbofil este bun, știe cât de importantă este calitatea păsărilor și știe cum și de unde să le obțină. Mulți oameni se întreabă cum unii prieteni au adesea atâta succes când importă păsări în timp ce alții greșesc atât de des.
Cum să acționezi și unde să te duci să iei păsări bune?

Columbofilul
Bineânțeles vorbesc despre sportul din Olanda și Belgia. Dar rădăcinile acestui sport sunt în aceste 2 țări,
încă mulți columbofili concurează aici într-o competiție puternică și este puțin probabil că ei fac lucruri rele. Deci poate de la ei fiecare poate învăța.
Să începem mai întâi cu un paragraf important.
Cum să acționezi când încerci să îmbunătățești calitatea familiei tale de păsări este ceva ce diferă de la un columbofil la altul. Depinde foarte mult de ceea ce ești și cine ești.
- Nu sunt banii o problemă pentru tine sau sunt?
- Următoarea întrebare care se ridică: care este poziția ta în sport? Ești deja campion sau nu?

Bogatul
Oamenii pentru care banii nu sunt o problemă cumpără chiar superpăsările sau puii lor.
Banii îi plasează într-o poziție privilegiată, ei au mai multe șanse să aibă succes dar nu mai mult decât atât!!!. Deci șanse, nu certitudini. Ei nu sunt niciodată siguri, mulțumesc dumnezeule..
Dacă ar fi fost atât de simplu, numai bogații ar fi trebuit să fie campioni în câțiva ani de zile.
Dar sunt atât de multe exemple de oameni bogați care au ratat fără nici o speranță.
Ei au cumpărat super păsări într-adevăr, dar numai aceasta nu i-a făcut super concurenți.
Iată un exemplu amuzant cu ce s-a întâmplat în Olanda recent: era un tip American care a cheltuit o avere să cumpere AȘI Provinciali și Naționali și campioni. După această afacere el a căutat să arate rezultatele sale în Olanda. Deci a construit o volieră mare și scumpă în care a pus cele mai bune păsări pe care le-a putut cumpăra. Cu urmașii lor el vroia să concureze.
Unii columbofili din clubul mic unde era au fost puțin cam nervoși la început. “să concurezi împotriva puilor tuturor acestor AȘI??. Nu face aceasta competiția cam nedreaptă? – întrebau ei.
Unii dintre ei se considerau deja învinși chiar dinainte de a începe sezonul de concursuri.
Apoi a venit momentul când acest american într-adevăr a început să concureze cu puii așilor care îl costaseră o avere.
Știți ce s-a întâmplat?
În afară de câteva succese accidentale nu a făcut nimic, dimportivă: el a fost zdrobit de membrii clubului. Acei membri ai clubului care niciodată nu cheltuiseră nici un ban pe păsări îl umileau săptămână de săptămână, chiar mai mult, acest american devenise o mare glumă.
Deci pentru oamenii cu bani este ușor să obțină păsări bune dar aceasta nu îi face automat campioni.

Campionii
În afară de acești bogați, este o altă categorie mică de columbofili care este specială: aceia care sunt deja campioni. Un om care deja este campion acționează diferit față de majoritatea columbofililor când încearcă să-și îmbunătățească păsările. Ei adesea au contacte bune și schimbă păsări cu alți campioni. Sau lasă pe altul să folosească un mascul sau o femelă pentru un an sau așa ceva (îi împrumută).
Aceasta s-a întâmplat cu Houben și Verbruggen……au schimbat doar o singură pasăre și amîndoi au avut succese cu urmașii. Aceeași poveste pentru Engels și Van Hove Uytterhoeven. Ei amândoi au avut succese cu porumbei pe care i-au luat unul de la altul, nici un ban nu a fost implicat.
Deci campionii care vor să-și îmbunătățească familia lor vor încerca doar foarte puține importuri deoarece ei înșiși deja au păsări bune.
Majoritatea columbofililior totuși nu sunt bogați și nici atâția campioni nu sunt.
Care este sfatul pentru ei, oamenii obișnuiți să ia păsări bune?
Să dea mari lovituri (tunuri)? Bineânțeles că nu.

Greșeala
“Marile lovituri” pot fi împărțite în gouă grupe:
1. Sunt acei oameni care sunt faimoși în străinătate deoarece ei sunt oameni de afaceri deștepți. Ei nu înseamnă nimic în concursuri în țara lor dar știu cât de importante sunt pedigreele și rasele și știu cum să manipuleze presa.
Spre surprinderea colegilor, ei pot vinde păsările ca pâinea caldă. Sund adesea păsări cu pedigree impresionante dar nimic mai mult.
De ce acei cumpărători străini nu studiază rezultatele înaintea pedigreelor? întreabă prietenii.
Pentru acei cumpărători rezultatele nu par a fi importante: pedigreele și rasa oricum sunt importante. În Olanda și Belgia ei spun: acești străini cumpără o bucată de hârtie (pedigreul) de la acei necunoscuți și primesc o pasăre pentru ea.
Olandezii și belgienii cu simțuri comune își dau seama că așa zișii “oameni ai pedigreelor” nu sunt cei ce trebuie contactați pentru a obține păsări bune.
Dar am spus, sunt două grupe de nume mari.

2. Ceilalți sunt oameni care își merită faima.
Mă gândesc la oameni ca Toye, Engels, Dobbelaere, de Vooght, Bolle, v d Wegen și mulți alții.
Ei pot să arate rezultatele bune și în consecință ei trebuie să aibă porumbei buni. Ei nu au devenit mari în străinătate mitiund reporteri sau printr-o propagandă șireată. Problema pentru oamenii medii din Europa este că astfel de oameni sunt atât de scumpi deoarece majoritatea cumpărătorilor străini nu sunt naivi și știu despre ei deasemenea. Deci acești tipi (adică adevăratele mari lovituri) au cerere mare pentru păsări și în consecință prețurile pe care le solicită cresc foarte mult. Cu alte cuvinte: acei columbofili ar putea fi oamenii la care să te duci să iei păsări bune dacă nu ar fi atât de scumpi pentru oamenii obișnuiți.
Vestea bună este că oricum ei nu sunt singurii cu păsări bune.

Sfatul 1
Pentru oamenii medii care nu au mulți bani să cheltuie, primul sfat este: uită de numele mari și uită publicitatea din presă.
Atât în Olanda cât și în Belgia apar multe reportaje false despre falși campioni și de ce nu poate fi la fel în alte țări?
Ceea ce trebuie să facă oamenii obișnuiți este să se apropie de columbofilii din zona lor, de cei care îi înving săptămână de săptămână.
Ei cunosc rezultatele deoarece se confruntă cu ei la fiecare concurs și cunosc omul. Ultimul lucru este important. Să fii campion în acest sport este ceva dar să fii cinstit când vinzi păsările este altceva. Când văd potențiali cumpărători studiind ochii unui porumbel, reacția mea este câteodată: “nu trebuie să privești pasărea în ochi ci columbofilul”.
Din fericire majoritatea oamenilor sunt cinstiți și trișorii formează o minoritate. Și dacă acest columbofil cu păsări bune este un om deștept, îl va trata bine pe colegul său.
Deoarece el își dă seama că el poate fi campion atâta timp cât pierzătorii concurează împotriva lui. Dacă pierzătorii se satură să fie învinși și renunță la sport, campionii vor fi ca împărații fără imperiu. Sportul nostru este ca și celelalte: fără pierzători nu sunt învingători.
Este atât de simplu.
Un alt motiv pentru care mai bine iei porumbei de la acești columbofili mai buni din zona ta este că își dau seama că mai târziu te vor vedea din nou și din nou după afacere. Dacă păsările pe care le-ai dat nu sunt bune, el se va confrunta cu aceasta pentru tot restul vieții, poate și numai uitându-se în ochii tăi.

Sfatul 2
În plus perioada este foarte importantă, nu mai puțin pentru cumpărătorii străini care doresc pui de la campioni Olandezi sau Belgieni. Cea mai bună perioadă este vara sau renunță.
Motivul este că columbofilii europeni concurează puii lor din iunie până în august și orice om serios are grijă de el mai întâi …..ceea ce înseamnă că primele două serii din cei mai buni porumbei ai săi îi oprește pentru el. Mulți oameni fac greșeala că ei vor tineri la începutul anului. Aceasta este o mare greșeală deoarece nu poți să-i obții din cei mai buni atunci. Acei super campioni Europeni care pretind că vând pui din cei mai buni porumbei ai lor în februarie sau martie nu sunt super campioni ci super mincinoși. Deci obține tineri (dacă de la columbofili europeni)nu până primăvara sau chiar mai bine mai târziu. Am spus că cea mai bună cale pentru campioni să-și îmbunătățească familia lor este să importe doar câteva păsări pe an deoarece ei deja au păsări bune. Dacă vor să importe multe, păsările proprii cele mai bune pot fi neglijate. Dar dacă nu ai păsări bune deloc, este mai bine să iei mai multe deodată.
Deci păsări ieftine de la acei tipi din zona ta care te bat.

Exemple Credeți-mă, mulți oameni au devenit campioni acționând cum am descris anterior.
Unii chiar au devenit nume mondiale cu această metodă.

a. William Geerts este unul din ei. El locuia într-o zonă unde locuia și Fons Jacobs. Jacobs a fost un bătrân, necunoscut înainte, care concura doar la distanță scurtă și medie. Geerts s-a căsătorit, s-a mutat în locul unde locuiește în prezent (orașul Schilde) și între timp a obținut o serie de ouă de la bătrînul său prieten, deoarece știa cât de bun era el. Ouăle le-a obținut aproape gratis. Doi ani mai târziu (1978), el a fost teroarea Uniunii Antwerpen.
Numele Geerts s-a răspândit ca un foc sălbatic în toată lumea, despre bătrânul Fons Jacobs care i-a furnizat lui păsări bune, nimeni nu a vorbit.

b. Gommaire Verbruggen a luat faimosul său “As”. El a plătit bani buni pentru el într-adevăr dar omul de la care luase acest “As” (Maurice v d Velden) avea părinții săi de la un columbofil necunoscut de 80 de ani.
Eu însumi locuiesc doar la 5 minute de orașul unde defunctul Gust Hofkens trăia. În anii 70 el era de neânvins dar din nou necunoscut. Hofkens a devenit faimos cu puțin timp înainte moartea sa și chiar mai mult după moartea sa. Destul de amuzant, atunci el nu avea deloc păsări bune.

c. Jan Grondelaers, vulpea deșteaptă, a aflat despre rezultatele lui Hofkens când era în vârful carierei și s-a dus la momentul potrivit, când Hofkens era încă necunoscut și …. foarte ieftin. În special urmașii păsărilor de la Hofkens l-au făcut faimos pe Grondelaers.

Si atunci rasele??
Rasa este o speculație.
Rasa este o invenție a brokerilor castelelor din aer.
Rasa este un balon.
Rasa este un steag care trebuie să acopere o încărcătură bună de nimic.
Rasa este un cuvânt care trebuie să compenseze calitatea slabă.
Cei mai mulți americani, Japonezi și taiwanezi care au vizitat Olanda și Belgia știu despre aceasta. Vizitele lor la campioni i-au făcut să-și dea seama că au avut creierele spălate prea mult timp. Aceasta era în acele zile când prea puțini oameni aveau prea multă putere. Dar vremurile s-au schimbat.
Deci drag columbofil, dacă nu ești bogat nu este un motiv să disperi.
Poți deveni campion la fel de bine ca oamenii cu bani. Este puțin mai greu dar tu trebuie să fii puțin mai deștept. Deșteptăciunea trebuie să compenseze lipsa banilor. Sunt atât de multe exemple de oameni fără bani care au devenit campioni urmând calea pe care am descris-o, luând aceste sfaturi în serios.
În acest sport nu trebuie să fii tânăr ca să învingi.
În acest sport nu trebuie să fii bărbat ca să învingi.
În acest sport nu trebuie să fii atlet ca să învingi.
În acest sport nu trebuie să fii savant ca să învingi.
Și în acest sport nu trebuie să fii bogat ca să învingi.
Trebuie doar să vezi purul adevăr, nu trebuie să crezi tot ce este scris sau ce ți se spune. Trebuie să ai ochii deschiși și să ai simțuri pentru păsări.
Nu face aceasta sportul cu porumbei atât de unic și atât de amuzant??

© Ad Schaerlaeckens
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://cosminsigeorge.piczo.com
butza_2003
membru fidel
membru fidel
avatar

Numarul mesajelor : 46
Varsta : 34
Localitate : husi
Data de inscriere : 16/05/2008

MesajSubiect: Re: Porumbei mai buni pentru oameni obisnuiti   7th Septembrie 2008, 15:30

foarte interesant articolul tau felicitari tine-o tot asa
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
olteanu comarnic
membru fidel
membru fidel
avatar

masculin
Numarul mesajelor : 46
Varsta : 31
Localitate : comarnic PH
Hobbiuri : columbofilia
Data de inscriere : 13/02/2009

MesajSubiect: Re: Porumbei mai buni pentru oameni obisnuiti   15th Februarie 2009, 18:02

Pedigreele nu zboara (Pedigrees do not fly)O pasare care fusese favorita mea timp de mai multi ani, a murit.

Nu m-am simtit rau din acest motiv, atata timp cat aceasta pasare m-a prostit un timp atat de indelungat.

Cu toate ca a fost o pasare speciala.

Chiar cand avea o varsta frageda mi-a atras atentia, pentru ca era o frumusete de porumbel: `Ochi precum gloantele, o aripa usoara, o constitutie solida`.

Dar….chiar de pui aproape toate lucrurile ii erau impotriva, in afara de frumusetea sa.

Era intotdeauna ultimul porumbel care gasea adapatoarea cu apa si mai tarziu a fost ultima pasare care gasea fereastra de iesire din crescatorie, atunci cand eliberam pasarile sa zboare.

Aceasta pasare era buna numai pentru un lucru: sa-si demonstreze imensa stupiditate.

Devenise deja evident ca nu era nascut sa castige concursuri inca de la primele zboruri. La ora la care acest porumbel se intorcea acasa din concursuri toate celelalte pasari ale mele sosisera deja, iar el ar fi putut gasi volierele inchise. In nici unul dintre concursurile de pui si tineret in care a participat nu a obtinut macar un loc decent, dar am crezut, mai bine zis am sperat, ca rezultatele lui vor fi mai bune odata cu inaintarea in varsta. Astfel a `supravietuit` selectiei.

IARNA

Iarna a sosit si acest porumbel dandy a continuat sa-si demonstreze stupiditatea.

Inainte de toate, am intampinat multe probleme mutandu-l in alta voliera.

In noua sa voliera nu s-a putut acomoda si adesea gresea `sputnikul`, intrand in alte voliere.

Atunci cand isi nimerea voliera, intra adesea in alta boxa.

Asta pana intr-un final cand m-am saturat de asta si am decis ca pasarea trebuie mutata.

De ce am avut atat de multa rabdare cu aceasta pasare?

Asta nu s-a intamplat din cauza ca porumbelul era frumos, ci pentru ca fratele sau era cel mai bun zburator al meu, iar parintii sai erau cei mai buni reproducatori ai mei.

Mai mult chiar, pentru ca era aproape identic cu fratele sau de cuib.

Din fericire, nici nu l-am facut cadou, nici nu l-am vandut.

Noul proprietar trebuie ca s-ar fi simtit, in mod sigur, inselat.

Din clipa in care un porumbel foarte aratos, cu un pedigreu excelent, nu mai reprezinta o garantie pentru calitate, am ajuns sa am limitele mele financiare atunci cand vine vorba de cumpararea de pui.CUMPARAREA

Trebuie spus ca actiunea de cumparare de porumbei are farmecul ei. Chiar si cand mai tarziu acest lucru se confirma a fi fost fost o pierdere de bani.

Doar iluzia ca cumperi o pasare buna te poate face sa te simti bine.

Unii crescatori spun ca `porumbeii buni aproape ca ii iei gratis`.

Intr-adevar, exista multe exemple cu crescatori care au achizitionat o pasare buna gratis, dar sunt si multe exemple de crescatori care ii transforma in campioni.

Daca sti ca esti un tip pentru care este greu sa te debarasezi de pasarile care au costat multi bani, atunci nu ar trebui sa cumperi nici un porumbel, niciodata.

Greseala cea mai des intalnita pe care multi crescatori o fac este aceea ca acorda prea mult credit pasarilor scumpe, si nu neaparat celor care au costat mult, ci celor care au un pedigreu foarte frumos si provin de la columbofili cu nume mare.

Crescatorii realisti ar trebui sa evalueze porumbeii cumparati dupa aceleasi criterii ca si porumbeii proprii.

Adesea auzi crescatori care spun: `sangele bun nu minte`.

Dar insasi aceasta expresie este o minciuna.

Daca n-ar fi, atunci toate pasarile bune ar ajunge in mainile unui numar limitat de crescatori; la indivizii cu bani.

In concluzie putem spune ca daca iti poti permite sa cumperi pasari scumpe, acest lucru are si avantaje si dezavantaje.O STEA CADE PE PAMANT

Odata, cineva l-a intrebat pe Klak cat de mult cere pentru puii scosi din cei mai buni reproducatori ai sai.

Replica lui Jos a fost urmatoarea:

`Cunosti pretul, nu-i asa? Este acelasi pentru toate pasarile, indiferent de origine. Pentru a obtine acea pasare buna ai nevoie de mult noroc. Toate pasarile mele pot da nastere atat la pui buni cat si prosti, de aceea cer acelasi pret pentru toti`. Deci nici un rebut de la `cuplurile de aur`, doar adevarul si nimic altceva.

Daca la un moment dat ai un zburator bun, adesea se intampla ca unul dintre parintii lui sa nu mai existe.

In aceasta situatie, unii crescatori au o solutie simpla. Ei `inlocuiesc` pe tatal porumbelului zburator cu fratele sau bun.

Si cat de mult gresesc.

Eu sunt ultimul care respinge ideea ca din acesti porumbei ai avea sanse mai mari sa obtii pui buni, decat ai obtine din alti porumbei.

Prefer sa obtin pui din parinti care deja mi-au confirmat faptul ca dau pui reusiti, cu toate ca obtinerea de pasari valoroase nu este un calcul matematic.

Atata timp cat nu exista reguli standard, ai face mai bine sa uiti toate teoriile referitoare la consangvinizare, imperecherea pe linie si incrucisarea a doua linii consangvine.ANECDOTA

Vreau sa va spun o anecdota.
Un tip isi dorea porumbei de la un campion care locuia departe de el.

A mers la respectivul crescator si i-a cerut pui din cei mai buni reproducatori ai sai.

Campionul i-a cerut 1000 Euro, atata timp cat `perechea lui de aur` da numai pui valorosi. Sau cel putin asta i-a spus.

Cumparatorul s-a aratat interesat atunci cand a auzit cuvantul `superi` si atata timp cat el insusi dorea porumbei `superi`.

Replica lui a fost urmatoarea: `Banii nu conteaza atata timp cat sunt pasari bune. Iti pot da chiar si 10.000 Euro dar mergem impreuna la un notariat si incheiem un agreement. Daca in final pasarea pe care eu o cumpar acum nu se dovedeste a fi `super` ti-o inapoiez si eu imi iau inapoi cei 10.000 Euro`.

In aceste conditii vanzarea respectiva nu a mai avut loc. Campionul a catalogat propunerea cumparatorului cu urmatoarea expresie: `nu asa se fac afacerile`.BLONDUL STUPID

Sa ne intoarcem acum la porumbelul stupid cu care am inceput acest articol.

`De ce nu l-ai introdus in compartimentul de reproductie?` m-au intrebat prietenii, atata timp cat pasarea avea origine buna si arata si excelent.

`Daca un porumbel este intr-adevar bun si fratele sau nu, ultimul este un bun reproducator`, spuneau ei.

Corecta sau gresita afirmatia?

Hmmm, nu stiu ce sa spun, dar..…eu prefer sa obtin pui dintr-un zburator bun in locul puilor obtinuti din fratii zburatorilor campioni.

Un prieten de-al meu il compara pe favoritul meu cu un `blond tacut` asa dupa se poate vedea si in reclame.

Blondul tacut repeta textul pe care l-a invatat pe de rost si incearca sa ne vanda un produs despre care el nu stie nimic.

De cele mai multe ori exista o stupiditate imensa in spatele aparentei de ireprosabil si corp perfect.
Oricum, persoanele care fac publicitate stiu ca acesta nu este decat `ambalajul`, asa cum imi place mie sa numesc acest tip de vanzari. Dintii stralucitori si un zambet sexy sunt intotdeauna elemente ajutatoare in a-i seduce pe oameni sa cumpere orice produs pe care vanzatorii vor sa il vanda.&copy; Ad Schaerlaeckens&copy; Ad Schaerlaeckens
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.ciprianksu.sunphoto.ro
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Porumbei mai buni pentru oameni obisnuiti   

Sus In jos
 
Porumbei mai buni pentru oameni obisnuiti
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Pamant pentru flori
» limax si melci cu cochilie
» OXALIS
» musculita alba de sera
» Trandafiri in ghiveci fara flori

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
..:::Forum columbofil:::.. :: categori de porumbei :: Porumbei voiajori-
Mergi direct la: